Ontsluiten micromouterij als ontbrekende schakel tussen landbouwer en brouwer/stoker
In ons Pajottenland zijn boeren en brouwers al jaren aan het samenwerken om met lokaal geteelde gerst en tarwe heerlijke lambiekbieren, geuze en kriek te brouwen. Alleen ontbreekt daar al die tijd een heel belangrijke schakel, het vermouten van de geteelde gerst. Door het ontsluiten van onze mouterij, die we op poten zetten om lokaal geteelde gerst te vermouten voor de productie van wodka, whisky en jenever, kunnen we hieraan tegemoetkomen.
Met bescheiden investeringen en aanpassingen kunnen we zo vermouten en verpakken voor de kleinere brouwers, zonder onze lokale mout te veel uit de markt te prijzen tegenover de grote industriële mouterijen. We willen boer en brouwer aan elkaar koppelen om zo de consument te kunnen laten genieten van de kortste keten, van gerst tot glas, van korrel tot borrel.
Projectgegevens
- Programma:PDPOIV
- Jaartal:2024
- Projectkost:93.694,25 euro
- Promotor:De Cort
- Duurtijd:01-06-2024 tot 30-06-2026