Jeugdverblijf Chiro Uidekrij

Al zestig jaar is Chiro een begrip in Gooik. Ons gebouw wordt tijdens de zomervakantie en 's weekends verhuurd aan andere jeugdverenigingen voor kampen, weekends enz.

Maar na al die jaren begint het gebouw verschillende gebreken te vertonen. Er moeten heel wat aanpassingen gedaan worden om de (brand)veiligheid te verhogen. En te kunnen evolueren naar een jeugdverblijf categorie A+. Ook willen we onze lokalen renoveren door kleine schilderwerken en aankoop van materiaal, dat nodig is voor de inrichting van een jeugdverblijf.

Veel van deze werken worden gedaan door vrijwilligers. Behalve dan de werken die dienen te worden gedaan door een erkend installateur. Om de renovatie- en onderhoudswerken te financieren, proberen Jeugdwerken Uidekrij inkomsten te verwerven via verschillende subsidiekanalen. Een overzicht.

  • Toerisme Vlaanderen ('Toerisme voor Allen').
  • Pajottenland+.
  • Gemeentelijk subsidiereglement voor infrastructuur jeugdlokalen.
  • Eigen inkomsten door eetfestijnen.

Met dit project willen we onze lokalen opknappen, zodat ze door de brandweer opnieuw goedgekeurd worden. En we ze dus opnieuw kunnen gebruiken voor verhuur aan andere jeugdverenigingen voor kampen en weekends. Met dit project willen we onze lokalen dus in de eerste plaats brandveilig maken ... onder andere met branddeuren en twee nieuwe buitendeuren. We willen ook zorgen voor extra comfort i.f.v. de huurders.  Verder willen we de lokalen ook gewoon aanpassen aan ons comfort en ze veiliger maken voor onze eigen werking op zondag. Als dit project klaar is, zijn de lokalen dus ook klaar voor verhuur. En zijn ze  beter geschikt voor onze eigen werking. Met nieuwe lokalen - die volledig goedgekeurd zijn door de brandweer - kunnen we ook meer groepen aantrekken voor verhuur. En dus meer jeugdverenigingen kennis laten maken met het Pajottenland. 

Projectgegevens

  • Programma:PDPOII
  • Jaartal:2012
  • Projectkost:2.000 euro
  • Promotor:Vzw Jeugdwerken Uidekrij

Doelstellingen

Het project richt zich naar jeugdverenigingen (leeftijd: 6 tot +/- 25 jaar) uit de streek en ver daarbuiten. We willen een kwaliteitsvol jeugdverblijf aanbieden. Het Pajottenland heeft als belangrijke troef zijn landelijke karakter en natuurpracht. Wij willen die troeven gebruiken, om groepen buiten de regio te laten genieten. Onze landelijke regio is dus ook de perfecte locatie voor een weekend of kamp van 'n jeugdvereniging.


Contactgegevens

Geert De Marie

Bronnenweg 10

1755 Gooik