Van veld of boomgaard tot fles, bij De Cort Distillery doen ze zo veel mogelijk zelf. Manu en Sofie hechten veel belang aan korte keten, alles gebeurt dus in en rond Pepingen, midden in hartje Pajottenland.
De Cort Distillery keerde terug naar de oorsprong van het distilleren, de grondstoffen die ze gebruiken voor hun drank worden geteeld op en rond hun fruithoeve. Appels, maïs, aardappelen, maar ook gerst, rogge en tarwe, zolang het maar van vlakbij komt. Door elk deel van het proces zelf in handen te hebben, kunnen Manu en Sofie authenticiteit en kwaliteit van hun distillaten blijven garanderen. Zo distilleren ze jenever en verschillende gins van telkens verschillende grondstoffen. Daarnaast kunnen ze ook heel zuivere vodka stoken vanaf aardappelen en tarwe. En natuurlijk is er de lokale gerst die - na het zelf vermouten - de oorsprong is van hun single malt whiskey die nog rijpt op eiken vaten… om naar uit te kijken. De meeste dranken brengen ze bij De Cort Distillery nu uit onder hun eigen familienaam, om het familiale en onafhankelijke karakter extra in de verf te zetten. Sinds 2021 zijn ze bio-gecertifieerd, van de grondstof tot elk kruid, op en top natuurlijk!