Walking on bubbels: schuimwijn uit het Pajottenland
Wijngoed Stuyvenberg maakt schuimwijn volgens de traditionele wijze, net zoals in de Franse Champagnestreek, en dat met hun zelfgekweekte wijnranken in de Parel van het Pajottenland.
Van druif tot fles, alles gebeurt op het domein van Stuyvenberg in Gooik. In 2011 werd de eerste hectare wijnstokken geplant. De druiven worden met de hand geplukt om ze daarna te persen en te vergisten, waarna ze minimaal twee jaar rijpen ‘sur latte’ in de wijnkelders. Na optimale rijping worden de flessen handmatig gedegorgeerd op de meest duurzame manier. De Stuyvenberger Brut van de oogstjaren 2015, 2016 en 2017 werd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) bekroond met de gouden medaille voor ‘Beste Belgische wijn’. Geniet zelf van de witte Stuyvenberger Brut, die ideaal is als aperitief en bij visgerechten of kies voor de rosé Stuyvenberger Brut die het best tot zijn recht komt op een zomers terras of bij een dessertje met rood fruit. Geniet tijdens een rondleiding van het prachtige landschap en degusteer de schuimwijnen van Stuyvenberg tijdens een unieke wandeling door het domein en kom alles te weten over het proces dat een druif doormaakt voor hij heerlijke schuimwijn wordt.