vlierbesproducten: siroop, bloesemsap, Castrum enz.
Groot gamma artisanale vlier- en fruitproducten
Jannick maakt heerlijke siropen, likeuren, confituren en confiserie op basis van de lentebloesems en de zomerbessen van de vlierstruik. Wat begon als een passie en hobby bloeide snel uit tot een klein bedrijf dat gespecialiseerd is in originele en ambachtelijke vlierproducten & fruitverwerking.
De ontwikkeling van het productengamma startte in 2012. Jannick kreeg dan het ‘geheime kookrecept’ van de vlierbessensiroopvan zijn bejaarde meter. Daar boekte ze al een leven lang succes mee in familie- en vriendenkring. De heerlijke en uniek smaak wordt voortaan gedeeld met iedereen. Snel experimenteerde Jannick verder met wat de landelijke vlierstruik, ver van de bezoedelende straatkanten, als oogst oplevert. In 2015 kweekte de jonge ondernemer zijn eigen vlierstruiken in het domein Den Dael in Kester. Hij kon werk maken van zijn eigen artisanale productengamma, uniek in het Pajottenland en ver daarbuiten. Toppers in het gamma zijn de vlierbloesemsiroop, het perfecte basisproduct voor (alcoholvrije) mocktails en huisbereide, verfrissende limonades. De cocktail Hugo is vanuit die siroop ontwikkeld. Verder wordt een bloesemgeel en fluweelrood likeurtje enorm gesmaakt: de Kastrum(genoemd naar de Romeinse naam voor Kester) op basis van fijn geselecteerde vlierbloemetjes. Puur te degusteren of als smaaktoets in schuimwijn. Dan is er ook nog de ‘Vlierefluiter’, een unieke likeur/digestief op basis van vlierbessensiroop. Perfect te matchen met koffie of roomijs en feestelijke desserten. Sinds 2018 kwam daar confiserie bij: een gelei van vlierbloesem en appel, te combineren met brood, kaas, paté, en desserten. Voor het maken van vlierbessensnoepjes (verzachtend voor de keel) werkt JB samen met Confiserie Pascaline. Ook diverse kleinfruitconfituren en notenwijn op houten vat (in de volksmond al eens notenporto genoemd) versterken het culinaire aanbod. En dan nog dé troost in het coronajaar 2020: met brouwerij Angerik heeft JB-Vlierproducten ‘Den Dael’ de Flower Power in de markt gezet; een dorstlessend, fris en aromatisch witbier op basis van vlierbloesems (niet zoet!). In 2020 won de Flower Power al meteen de bronzen medaille van de Belgium Beer Challenge.