Pajottenland+ V.Z.W.

EJJE MAU VERSTUIN ? 

Het sappige dialect uit de fusiegemeente Ternat zowel op CD als in boekvorm !  EEN PRIMEUR !

Voor het eerst in Vlaanderen verschijnt er een bonte verzameling van het sappige dialect in boekvorm vergezeld van een DUBBEL-CD met de totale opname van al de teksten, zowel het dialect als de Nederlandse vertaling. Dit unieke werk is tot stand gekomen dank zij de enorme inspanningen van de auteur Robert Van der Cruys en een ploeg enthousiaste medewerkers.

Meer dan 180 bladzijden tekst, opgevrolijkt met de prachtige tekeningen gemaakt door Frans Wauters uit Aalst. Een dubbel-cd ingesproken door Hedwig Cooremans, Nancy Eylenbosch en Geo Raspé voor het dialect en Linda Sergooris en Jaak Lauwaert voor het Nederlands is opgenomen in Studio Track te Lennik door Guido Sergooris onder de regie van Luc Vierendeels.

Dialecten vormen een belangrijk onderdeel van ons culturele erfgoed. Zij hebben een zeggingskracht en kleurenrijkdom die in het Algemeen Nederlands niet te evenaren zijn. Dialect verraadt onze nestgeur !

Door het vervagen van de geografische grenzen kan het natuurlijke uitdovingproces van de autochtone streektalen niet worden gestopt. Met het optekenen in een boek en vooral het op te nemen op een DUBBEL-CD willen we een bijdrage leveren om dit proces minstens te vertragen.

Dit unieke werkstuk wordt voorgesteld op zaterdag 11 oktober in het cultuurcentrum De Ploter te Ternat ter gelegenheid van de " Week van de Bibliotheek".

Voorinschrijvingen kunnen gebeuren tot 15 september door storting van 14,95 Euro op rekening 063-4626261-75 van "Ejje mau verstuin" met vermelding van naam en volledig adres. Na 15 september bedraagt de verkoopprijs voor het totaalpakket boek en dubbel-cd 20 Euro.

Meer info op www.waterlo.be, de website van de auteur.

Deze UNIEKE uitgave wordt beslist een collector's item !

Gewoon niet te missen!