Pajottenland+ V.Z.W.

Trektocht met verrassingen voor de Pajotse jeugd

Tijdens de 'Lente van het Pajottenland' wordt er een tocht georganiseerd voor de Pajotse jeugd.  Een wandeling op den boerenbuiten is altijd verrassend, natuurlijk ook in het Pajottenland! Dankzij de vele trage wegen in de streek, kan je er heel mooie en afwisselende tochten maken. Student bedrijfs-en eventmanagement Stijn Leemans zal tijdens zijn stage bij Pajottenland+ dit evenement mee helpen uitwerken.


Stijn Leemans zal tijdens zijn stage meewerken aan de uitwerking en promotie van de Lente van het Pajottenland

Dag Stijn, hoe kwam je tot dit initiatief?
Ik wil graag een initiatief voor de jeugd uitwerken tijdens de 'Lente van het Pajottenland'. En dan kwam al snel het idee van een trektocht. Het Pajottenland telt vele kleine wegeltjes waardoor je heel schone wandelingen kunt maken. Het lijkt me een tof idee om de jeugd uit de streek zo samen te brengen in eigen regio. Het moet niet altijd de Ardennen of de Limburg zijn.

Wat zal er zoal gebeuren tijdens de tocht? Het is de bedoeling dat er onderweg wordt gestopt bij typisch Pajotse bedrijven. Dit kunnen boerderijen, brouwerijen,..zijn. We willen er ook een wedstrijdelement aan koppelen. Diegene die de wedstrijd wint, zal dan een mooie prijs ontvangen voor zijn of haar jeugdvereniging. Ik wil er graag ook verenigingen uit de streek bij betrekken.

En er wordt er ook gegeten en gedronken? Natuurlijk! Ik zou de catering willen doen met alleen maar eten en drank uit het Pajottenland. Op die manier past de wandeling helemaal in het concept van de 'Lente van het Pajottenland'.

Wanneer zal het plaatsvinden?
Normaal gezien begin mei. Ik zal alle informatie doorgeven aan de jeugdraden van de gemeenten. Maar over enkele weken verschijnt er ook meer informatie op www.pajottenland.be over dit initiatief.