Pajottenland+ V.Z.W.

Geitjesweelde doet mee aan Pajotse opendeurdag

Dit jaar vindt op 22 mei voor de derde maal de Pajotse openbedrijvendag plaats. Je kan er een kijkje nemen achter de schermen van verschillende soorten bedrijven zoals kaasmakerijen, brouwerijen, fruitbedrijven en nog veel meer. We vragen aan Jan Lots van Geitjesweelde uit Gooik waarom hij met veel enthousiasme voor de derde keer zijn deuren open gooit voor het publiek.


Bezoekers op Geitjesweelde kunnen zien hoe Jan de geitjes melkt

Je kan er ook proeven van de vele producten op basis van geitenmelk

Dag Jan, je zal nu voor de derde maal deelnemen. Een tevreden deelnemer?
Ja, ik laat mijn opendeurdag samenvallen met de Pajotse openbedrijvendag. Ik vind het belangrijk dat de mensen een kijkje kunnen nemen op mijn bedrijf. Bezoekers kunnen er in de stal de geitjes bewonderen en kunnen er het boerderijleven van dichtbij ontdekken. Maar ze kunnen er vooral ook proeven van mijn ijs, mekkertaartjes, rijsttaartjes en de verschillende soorten harde en zachte kaas.
Hoeveel mensen komen er dan gemiddeld langs?
In 2009 kwamen er zeshonderd bezoekers maar vorig jaar waren het er meer dan duizend. Een groot succes dus. Mensen hebben duidelijk een grote interesse in het boerderijleven en het ambachtelijke productieproces zonder bewaarmiddelen. En ik vind het fijn om met de bezoekers een praatje te slaan en hen wat beter te leren kennen.

Vanwaar komen de bezoekers vooral?
Er komen altijd veel mensen uit de buurt langs maar aangezien ik de flyers voor de opendeurdag meeneem naar al mijn markten en daar aan mijn klanten uitdeel, zijn er bezoekers van overal in streek. Er komen zelfs mensen vanuit het Antwerpse en Oost-Vlaanderen omdat ik daar ook promotie maak op de markten. Op die manier maak ik promotie voor ons Pajottenland en voor mijn collega-ondernemers.