Pajottenland+ V.Z.W.

Pajottenkrant januari 2007 - deel 1

Gooikse actrice houdt van haar Pajottenland

Het is telkens een beetje "Thuis" komen


Actrice Patsy Van der Meeren groeide op in Gooik. Enkele jaren geleden verliet ze de regio. ,,Telkens ik bij mijn ouders op bezoek kom, is er dat apart gevoel voor mijn geboortestreek, vertelt Patsy. Een kort gesprek over het Pajottenland, met een echte Pajotse.   

Patsy, je woont in de buurt van Leuven. Mis je het Pajottenland niet?

Patsy Van der Meeren: ,,Weet je, ik voel mij nog een echte Pajotse. Telkens in naar deze streek terugkeer, krijg ik het gevoel van thuis te komen. In Oetingen en Gooik ben ik opgegroeid. Ik draag een massa mooie herinneringen mee uit mijn jeugd. Ik beleefde hier een toffe tijd. Ik draag deze streek een warm hart toe. Het Pajottenland zal steeds mijn thuis blijven.

Wat boeit je aan deze streek?

,,Wellicht in de eerste plaats de landschappen en de natuur. Maar ik geniet hier ook van de rust. Bijvoorbeeld tijdens een wandeling door de velden en de weiden. Hier zijn vele plekjes om te koesteren. Niettegenstaande ik hier opgroeide, ontdek ik nog regelmatig nieuwe hoekjes. Een echt favoriet plekje in het Pajottenland? Neen, dat heb ik niet.

Zijn de opnamen aan de landbouwfilm je bevallen?

,,Ik voelde mij echt thuis op die hoeves, zelfs tussen de koeien. Ik ben niet bang van een koe. Maar toen ik met de computer midden die twintig dames zat, keek ik wel even uit. Persoonlijk vind ik de landbouwstiel een prachtig beroep. En ook deze sector evolueert mee met de tijd. Alles evolueert op het platteland. Ik zou wel eens een koe willen melken. Dat heb ik nog nooit gedaan. Wie weet, komt er dat de komende jaren wel eens van.

Wil je ooit nog terugkeren naar je geboortestreek?

,,Naar het Pajottenland wil ik later zeker terugkeren. Ik voel er mij echt mee verbonden. Maar de woningen zijn hier duur. Je betaalt hier de rust en de mooie omgeving. Maar je weet nooit (JH)