Pajottenland+ V.Z.W.

Pajottenkrant december 2006 - deel 2


De streekgidsen brengen een toast uit op hun 25- jarig bestaan

Streekgidsen Zuidwest-Brabant bestaan 25 jaar

De streekgidsen Zuidwest-Brabant beëindigden hun feestjaar met een kleine viering. De groep die 25 jaar geleden startte met 25 streekgidsen, is intussen uitgegroeid tot een vijftigtal leden. Ze sluiten 2006 af met een wandeling op 17 december in Lennik.

Het werkgebied van de Streekgidsen Zuidwest Brabant strekt zich uit over zeventien gemeenten van het Pajottenland en de Zennevallei. De joker van de streek is het Kasteel van Gaasbeek. Behalve de promotie voor het mooie landschap, zijn de streekgidsen ook actief in het kasteel van Beersel, in Halle, in de geuzebrouwerijen, het Felix De Boekmuseum, en op andere interessante locaties. Hun devies luidt: ,,Het Pajottenland en de Zennevallei moet je zien, proeven, voelen en ruiken.

De eerste jaren zorgde de groep voor enkele tientallen gidsbeurten. Nu zijn er dat 600 per jaar. Maandelijks is er een vaste wandelnamiddag. Voorzitter Guido Dieudonné vertelt: ,,Elke derde zondag van de maand organiseren we een tocht onder het motto Met een streekgids zie je méér. Telkens zitten we op een andere plek. Iedereen die wandelen wenst te combineren met een kennismaking van de streek, is welkom. Onze streekgidsen volgen regelmatig bijscholingen om hun kennis bij te schaven en aan te passen aan de verwachtingen van de toerist.

Wie aan de wandelingen deelneemt, betaalt 0,50 euro. Inlichtingen en jaarfolder op telefoonnummer. 02/569.17.52  Meer inlichtingen over de Streekgidsen Zuidwest-Brabant bij Guido Dieudonné op telefoonnummer 02/532.59.11 of via e-mail:  streekgidsen.zwb@yucom.be. (JH)

Op zondag 17 december wandelen de streekgidsen in Eizeringen-Lennik. Vertrek aan de kerk om 14.30 uur.