Pajottenland+ V.Z.W.

Pajottenkrant september 2006 deel 2

Pajotse Parels toont regio wereldwijd

Gooikenaar Joost De Mot bundelt Pajotse fotos op internet

Gooikenaar Joost De Mot bundelt Pajotse fotos op internet.

De 23-jarige Gooikenaar Joost De Mot was een tijdje geleden op zoek naar fotos van het Pajottenland. Hij vond vrij veel informatie op het internet, maar het fotomateriaal bleek beperkt. Joost vond het een leuke uitdaging om met  medewerking van de Pajotten een website te starten. En zo het Pajottenland visueel wereldwijd bekend te maken via www.pajotseparels.be.  

Joost, iemand die een typisch streekeigen idee of project start, heeft meestal banden met die regio. Ben jij een Pajot?

Joost De Mot: ,,Ik woon pas een klein jaar in Gooik, maar heb jaren in Wambeek gewoond. Eigenlijk ben ik in het Pajottenland opgegroeid. Dan doe je sneller iets voor je eigen streek. Het Pajottenland heeft trouwens heel wat leuks te bieden.

En jij wil dat kenbaar maken aan de wereld.

,,Juist. Het Pajottenland heeft een apart landschap. Er zijn weinig of geen vergelijkbare streken in Vlaanderen Het doel van www.pajotseparels.be is deze mooie regio in beeld te brengen. In de eerste plaats voor toeristen, maar ook voor de Pajotten. Vermits ik nog niet lang in Gooik woon, heb ik deze zomer vooral het zuiden van de streek verkend. Vooral de hoekjes met veel natuur spreken me aan. Daar neem ik dan zelf ook graag een fotootje van.

Je startte begin april met je nieuwe webstek. Hebben er al veel Pajotten een foto doorgestuurd?

,,Meer dan vijftig mensen zonden een of meer fotos door. Maar ik kan van een vijftal Pajotten zeggen dat ze echt meewerken. Zij sturen regelmatig fotos door. Soms krijg ik ook wel een foto uit grootmoeders tijd. En dat appreciëren de Pajotten wel. Ik heb steeds een reeks fotos in reserve. Dus ik kan altijd wel plannen. Maar nieuwe fotos en andere medewerkers zijn steeds welkom. Mensen zien bepaalde onderwerpen soms op een andere manier of kunnen er vanuit een andere hoek een heel ander gevoel aan geven.

Wat wil je in de toekomst bereiken met de Pajotse Parels?

,,Eigenlijk hoop ik nog lang door te gaan met www.pajotseparels.be. In de toekomst zou ik graag de fotos meer koppelen aan de periode van het jaar. In de herfst mogen er al eens verkleurde bladeren in het kasteelpark van Gaasbeek worden gefotografeerd. En in de winter hoort een sneeuwtapijt op de website thuis. Ik stop vooral veel weekendwerk in de webstek. Maar dit heb ik er zeker voor over.(JH)