Pajottenland+ V.Z.W.

Pajottenkrant juni 2006 deel 2

Moord in de poel

Kinderen ontdekken spelenderwijs boeiend stukje natuur

Bruno Moens, op aanvraag, commissaris van dienst
Op aanvraag is Bruno Moens commissaris van dienst bij 'Moord in de poel

Moord in de poel. Zo heet het educatieve spel dat Regionaal Landschap Zenne, Zuun & Zoniën ter beschikking stelt van scholen en verenigingen, en voor kinderfeestjes. ,,Doel is om kinderen het leven in en om een poel te leren ontdekken en te leren waarderen, vertelt Bruno Moens van het Regionaal Landschap.

,,Op een leerrijke manier ontdekken kinderen een boeiend én levend stukje natuur,, gaat Moens verder. ,,Iemand meldt een lijk bij een poel. Eerst wordt naar het slachtoffer gezocht. Via een buurtonderzoek start de zoektocht naar de dader. Hiervoor moeten de deelnemers een aantal vragen oplossen.

Het attractieve spel Moord in de poel bevat twee reiskoffers met opdrachten. ,,De meest geschikte leeftijd is 10 tot 14 jaar. Kinderen kunnen in verschillende groepen deelnemen en leren tijdens het spel van mekaar. Het is ideaal voor scholen, maar ook bruikbaar voor een verjaardagsfeestje. Vanaf tien deelnemers kan je op onderzoek. Wie het wenst, kan zelfs beroep doen op een commissaris. Bruno Moens volgde de opleiding en kan Moord in de poel begeleiden. Het spel kan worden gespeeld bij particulieren, in een natuurgebied of zelfs rond een vijver met natuurlijk leven. De poel in Paddenbroek is bijvoorbeeld een geschikte locatie.

Moord in de poel is ontwikkeld door het Regionaal Landschap Noord-Hageland in samenwerking met  het Centrum voor Informatieve Spelen en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie. RLZZZ leent het spel uit tegen 5 euro en mits een waarborg van 50 euro. Elke gebruiker mag Moord in de poel maximum een week ontlenen. Begeleiding van een commissaris, een natuurgids met opleiding, kost 27 euro. Meer informatie op www.rlzzz.be of bij Bruno Moens op telefoonnummer 02/452.60.45. (JH)