Pajottenland+ V.Z.W.

Pajottenkrant mei 2006 deel 1

Broers Panneels promoten streekbieren


Kurt en Yves Panneels

Yves en Kurt Panneels baten aan de kerk van Eizeringen het café In de verzekering tegen de grote dorst uit. De broers maken een erezaak van de verkoop van de lambiekbieren uit het Pajottenland en de Zennevallei. Sinds kort zijn deze streekproducten ook verkrijgbaar via de website www.huisvandegeuze.be.

Toen Yves en Kurt Panneels het Eizerings dorpscafé overnamen, kozen ze voor de promotie van de streekeigen bieren. ,,Het was een bewuste keuze, vertelt Kurt. ,,We wilden ons specialiseren in lambiek, geuze, kriek en andere fruitige bieren. Trappistbieren vind je overal en zijn niet eigen aan het Pajottenland. Hoeveel bieren worden er trouwens nog op de plaats van origine gebrouwen? Daarenboven zijn de huidige lambiekbrouwers en geuzestekers vaste waarden op de biermarkt. En wij bezoeken hen regelmatig om onze drank op te halen en om een glaasje te proeven.

In de verzekering tegen de grote dorst is enkel op zondagmorgen geopend. ,,Eigenlijk openen we dan onze etalage met proefmogelijkheid, gaat Yves verder. ,,Voor deze streekbieren groeit de markt, zowel in het binnenland als in het buitenland. Wij blijven dit Pajottenlands vakmanschap ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen nu hun favoriete streekdrank bij ons bestellen via het internet.  (JH)