Pajottenland+ V.Z.W.

Pajottenkrant maart 2005 - 2

Geniet een avond van de regio en de streekproducten

Lang zullen ze leven in 't Pajottenland


Dany Dehandschutter trekt met zijn show ,,Lang zullen ze leven’’ door de zes gemeenten van het Pajottenland+gebied

Proef het Pajottenland. Zo kan je de show ,,Lang zullen ze leven''  noemen. Het avondvullend spektakel is van de hand van Dany Dehandschutter. Streekproducten, streekdialecten, liedjes en luchtige babbels met Pajotten staan op het programma. De eersteling wordt op zaterdag 9 april in Kester opgevoerd.

,,Lang zullen ze leven'' maakt deel uit van het project Plattelandsbeleving van Landelijke Gilden. Het loopt in samenwerking met Pajottenland+ en Leader+. Bedenker Dany Dehandschutter: ,,Het basisconcept van dit programma draaide rond verjaardagen en is gegroeid uit ,,De tijd van je leven'', het programma waarmee ik door Vlaanderen toer. Tijdens een evaluatiegesprek opperde Wim Ceulemans van Plattelandsklassen dat dit programma paste bij Plattelandsbeleving. We dienden er enkel meer streekaspecten aan toe te voegen. Een van die elementen is het dialect. Frans Peetermans is hiervoor de geknipte persoon. Voorts hebben we elke show proevertjes, zoals een citroenjenever van het huis Vossen uit Lennik en mattentaarten van bakker Van Belle uit Galmaarden. Gluren bij de buren brengt ons bij een streekproducent uit een andere gemeente van de Pajottenland+regio. Onze eerste editie vindt plaats in Gooik. Dus trekken we bijvoorbeeld naar het Waterhof in Gaasbeek voor ons gluurmoment met videobeelden en een gesprek met de landbouwersfamilie. Tijdens de pauze krijgen alle aanwezigen vier kleine proevertjes van 't Waterhof aangeboden''.

Andere onderwerpen uit de show zijn de streekbierenquiz met Kartuizerbier voor de winnende tafel, een gesprek met de politie en de brandweer, luchtige verhalen uit de zes gemeenten en tussendoor een tiental liedjes. Dany en zijn medewerkers gebruiken regelmatig videobeelden om de show visueel aantrekkelijker te maken. ,,Er komt bij de eerste aflevering ook een mede-presentatrice. Wie dat is, houden we voorlopig geheim. Het is de bedoeling om met Lang zullen ze leven de zes gemeenten van de Pajottenland+regio aan te doen. Op 24 en 25 juni zitten we twee dagen op het fruitbedrijf De Meulemeester in Bever, ter gelegenheid van Akrenbos-kermis. In de zomer komt misschien het Waterhof in Lennik aan de beurt, in het najaar volgt Herne. Misschien vinden we voor Pepingen en Galmaarden ook nog een plaatsje in het najaar.  

De bonte avond Lang zullen ze leven vindt plaats op zaterdag 9 april om 20 uur in zaal Jagershof in Kester. Kaarten kosten 6 euro. Reserveren is verplicht en kan op telefoonnummer 0495/57.80.94. (JH)